Uw woning aanpassen voor ouderen / mindervaliden 

 

Langer en prettiger zelfstandig blijven wonen

 

Een woning aanpassen voor ouderen betekent het toepassen van innovatieve en slimme oplossingen die ervoor zorgen dat mensen die een dagje ouder worden, maar graag zelfstandig blijven wonen, ook in de toekomst in de eigen woning kunnen blijven wonen.

 

Aangezien 80% van de ongevallen onder ouderen in de eigen woning plaatsvindt, levert het aanpassen van de woning voor ouderen die zelfstandig willen blijven wonen, naast een verbetering van comfort tevens, een aanzienlijke verbetering van veiligheid op.

 

Een woning aanpassen voor ouderen hoeft geen ingrijpende verbouwing tot gevolg te hebben, maar kan met slimme oplossingen al het gewenste resultaat opleveren.

 

Bouwbedrijf G&G kan een woning aanpassen voor ouderen door enerzijds de voorzieningen af te stemmen op de beperkingen van ouderen en anderzijds woning-automatisering (Domotica) toe te passen.

 

Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van een traplift, het aanbrengen van verlengde of op afstand bedienbare raamopeners, het combineren van videobewaking met een, op afstand bedienbare automatische, voordeuropener, het toepassen van persoonsbeveiliging, het plaatsen van rookmelders en koolmonoxidemelders, het plaatsen van airconditioning apparatuur, het installeren van een alarminstallatie of het plaatsen van anti-slip matten, anti-slip vloerkleden of leggen van val-veilige vloeren.

 

Bouwbedrijf G&G heeft voor elke ruimte in uw huis diverse oplossingen.

 

Graag bekijken we samen met u hoe wij uw woning comfortabeler en veiliger kunnen maken, zodat u met een gerust hart tot in lengte van dagen in uw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen.

 

Want met G&G groeit uw huis met u mee.

 

Daarom is Bouwbedrijf G&G uw bouwbedrijf voor het aanpassen van een woning voor ouderen / mindervaliden die langer en prettiger zelfstandig willen blijven wonen.  

 

 

 

Badkamer aanpassen voor ouderen / mindervaliden

 

Op het gebied van de badkamer aanpassen voor ouderen/mindervaliden zijn er vele mogelijkheden.

Wij geven u daarom graag persoonlijk advies op maat.

U kunt bij het aanpassen van de badkamer voor ouderen/mindervaliden bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van een inloopdouche of -bad, het leggen van slipvrije tegels, het plaatsen van een eenvoudig in hoogte verstelbare douchestoel, het bevestigen van steunbeugels of het implementeren van een valsignaleringssysteem.

Daarnaast kunnen betere verlichting, een personenalarm, alarmknoppen of alarmtouwen en bijvoorbeeld een electronisch in hoogte verstelbare wastafel uitkomst bieden.

 

Tevens kan Bouwbedrijf G&G voor u bijvoorbeeld middels sensoren het openen en sluiten van kasten en deuren vergemakkelijken, deursluitingen installeren die in geval van nood eenvoudiger van buitenaf te openen zijn of verlengde of automatische raamopeners toepassen.

De diverse toepassingen dragen bij aan een comfortabel en veilig badkamergebruik.

Want G&G; daar baddert u veilig mee.

 

Daarom is Bouwbedrijf G&G uw bouwbedrijf voor het aanpassen van badkamers voor ouderen / mindervaliden.

                                                                                                                   

Keuken aanpassen voor ouderen / mindervaliden

 

Ook een keuken aanpassen voor ouderen hoeft geen ingrijpende verbouwing tot gevolg te hebben. Met slimme toepassingen kan Bouwbedrijf G&G uw keuken aanpassen voor ouderen die graag nog vele jaren in de eigen woning willen blijven wonen.

Denkt u daarbij aan het verbeteren van de verlichting door het installeren van fellere spots of extra lichtbronnen, het verplaatsen van bovenkastjes naar een hoogte die voor u eenvoudig bereikbaar is of het creëren van extra opslagruimte op een hoogte waar u gemakkelijk bij kunt.

Daarnaast kunt u denken aan het vervangen van lage keukenkastjes door extra grote ladenkasten, waardoor u gemakkelijk en zonder te hoeven bukken ook spullen achterin de kast kunt pakken.

Maar ook het op de juiste hoogte plaatsen van een vaatwasser, zodat u niet hoeft te bukken bij het in- of uitruimen, het vervangen van kranen door sensor gestuurde kranen die reageren op uw handbeweging, het installeren van een oven met horizontale deur zodat u zich niet aan de deur brandt, en het op de juiste hoogte laten plaatsen van het fornuis maken de keuken een comfortabelere en veiligere plaats waarin u prettiger kunt koken en leven.

Eigenlijk zijn de mogelijkheden onuitputtend.

Het liefst geven wij u daarom een persoonlijk advies op maat.

Want G&G denkt graag met u mee.

 

Daarom is Bouwbedrijf G&G uw bouwbedrijf voor het aanpassen van keukens voor ouderen / mindervaliden.

 

 

Slaapkamer aanpassen voor ouderen / mindervaliden

 

De slaapkamer aanpassen voor ouderen is veelal een kleine klus die direct resultaat oplevert.

Door implementatie van slimme toepassingen geniet u al snel van een prettigere en meer comfortabele nachtrust.

Zo kunnen bijvoorbeeld op afstand bestuurbare gordijnen en automatische kastdeuren met bewegingssensoren het dagelijkse leven voor u een stuk gemakkelijker maken.

Bovendien bieden de diverse oplossingen die Bouwbedrijf G&G u kan aanreiken een aanzienlijke verhoging van uw persoonlijke veiligheid.

Door implementatie van de juiste nachtverlichting, alarmknoppen of alarmtouwen, persoonsbeveiliging met valsignalering, ademhalings- en hartmonitoren, anti-slip vloerbekleding, automatische deurstoppers, een automatisch te bedienen verhoogde bedinstap, beugels voor het in en uit bed stappen, een goed inbraakbeveiligingssysteem of andere innovatieve oplossingen zal uw persoonlijk welbevinden sterk verbeteren.

Maar ook wanneer u uw slaapkamer liever naar de begane grond verplaatst, voor slaapkamer verbouwen of voor slaapkamer aanbouwen bent u bij Bouwbedrijf G&G aan het juiste adres.

Wij bekijken graag samen met u hoe wij voor uw specifieke situatie de juiste meerwaarde kunnen bieden.

Want G&G; daar leeft u langer mee.

 

Daarom is Bouwbedrijf G&G uw bouwbedrijf voor het aanpassen van woningen voor ouderen / mindervaliden.   

 

 

Toilet aanpassen voor ouderen / mindervaliden

 

Een toilet aanpassen voor ouderen/mindervaliden betekent voor ouderen veelal een veiligere en meer comfortabele gang naar het toilet.

Zo kunnen een verhoogde toiletzitting en steunbeugels aan de muur uitkomst bieden wanneer u moeite heeft met het zitten gaan of het overeind komen, en kunnen nachtverlichting en een personenalarm met valdetectie de tocht van en naar het toilet ook  ’s nachts een stuk veiliger maken.

Mocht u onverhoopt toch vallen of onwel worden, dan worden direct uw verzorgers of naasten automatisch gewaarschuwd om u hulp te komen bieden.

Een toilet aanpassen voor ouderen kan met eenvoudige middelen geschieden, waardoor een ingrijpende verbouwing niet nodig is.

Bouwbedrijf G&G is gespecialiseerd in het implementeren van woningaanpassingen voor ouderen/mindervaliden en adviseert u graag over de mogelijkheden.

Want G&G helpt u graag ervoor te zorgen dat u tot in lengte van dagen in uw eigen woning kunt blijven wonen.

 

Daarom is Bouwbedrijf G&G uw bouwbedrijf voor het aanpassen van woningen voor ouderen / mindervaliden.